Om Bastuflotten

Hyra Bastuflotten

En mysig och minnesvärd aktivitet för familjen eller kompisgänget. Ni hyr den för er själva. Här finns vedeldad bastu för upp till 12 personer, en sittlounge för ca 8 pers och ett soldäck på ca 10 kvm. Medtag gärna något gott att äta och dricka medan ni bastar och badar.

Bastuflotten ligger förankrad nere vid båthamnen i Rättvik. Den ägs och drivs av En kul dag Dalarna AB.

Inför vistelsen

Sommartid tar man sig ut till bastun antingen med en roddbåt eller så kan man gå, det är ca 80 cm som djupast.

Vintertid går man ut på isen. Det är då ca 30-50 cm djupt dit ut, så det är ingen fara. Vi sågar upp en isvak utanför bastun på vintern där det är lite djupare, så det går att bada för den modige. Så snart isen är tjock nog  finns även en 15 km lång plogad bana på Siljan, så det är härligt att ta en promenad, sparktur eller skridskotur på isen innan en varm bastu.

Under vistelsen

Kaminen i bastun är vedeldad, ved ingår, så att det är bara att tända på så fort ni kommer dit. Bastun blir varm på cirka 10-15 minuter.

Det finns ingen dusch ombord på flotten, men det finns en vattentank med tappkran vid kaminen som kan användas för att få varmvatten att tvätta er med. Golvet är självdränerande så vattnet rinner ut.

 

Relax och soldäck

Här finns även ett litet relaxrum där det får plats ca 8 personer. Tag gärna med er något gott att äta och dricka, eller varför inte beställa vår chark- eller snacksbricka.

Fällbara stolar finns ombord som ni kan använda i relaxen.

Det finns även ett litet soldäck med stolar. Kom ihåg att det är grunt runt flotten och alltså inte lämpligt att dyka.

Boka gärna i god tid